Meniu

WSET Level 1 Award in Wines

Data: 1 Februarie 2025

Organizator: Wine-in-Business Bucharest Centre

Locație: B-dul Carol I 59, București

Cursul este destinat celor care doresc să-şi fundamenteze cunoştinţele despre vin într-un mod structurat. Oferă cunoștințe de bază despre viticultură, vinificație, principalele soiuri de struguri, stiluri de vin precum şi despre regiunile viticole din România. Tematica cursului: - degustarea și descrierea vinului utilizând criteriile ASDV (Abordarea Sistematică a Degustării Vinului) - ghid practic al considerentelor cheie pentru asortarea cu succes a vinului cu mâncarea - depozitarea și servirea corectă a vinului; recunoașterea defectelor comune ale vinului - responsabilitatea în consumul băuturilor alcoolice - caracteristicile și stilurile vinurilor produse din principalele soiuri de struguri - principalele soiuri de struguri albi: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling - principalele soiuri de struguri negri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah/Shiraz - vin alb: Pinot Grigio, Sancerre, Chablis, Sauternes - spumant: Cava, Champagne - vin roșu: Claret, Beaujolais, Chateauneuf-du-Pape, Rioja, Chianti.